Tilläggsbelopp - ansökan för kommunal förskola och grundskola

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Ansök om tilläggsbelopp för personella resurser
Kommunala skolor kan ansöka om tilläggsbelopp för personella resurser kopplade till barn eller elev, t ex elevassistent, hos Norrköping kommun. Tilläggsbeloppet kan sökas för barn och elever som är folkbokförda i Norrköpings kommun och har behov av extraordinära stödåtgärder. Använd e-tjänsten för att göra en ny ansökan, ansöka om förlängning om tilläggsbelopp eller skicka in en uppföljning för befintligt stöd. 

Tekniska hjälpmedel och anpassning av lärmiljön
Du kan inte ansöka om tilläggsbelopp för tekniska hjälpmedel eller anpassning av lärmiljön via denna e-tjänst.
Behöver du mer information och råd om tekniska hjälpmedel och om olika specialpedagogiska insatser kan du läsa om det här. Läs mer om specialpedagogiska insatser
Ansökan om anpassning av lärmiljön gör du via Självserviceportalen.
Läs mer om anpassning av lärmiljö. 

Inloggning och signering i e-tjänsten
För att logga in, klickar du på den gröna knappen ”Ansök via e-tjänst” och väljer därefter det andra alternativet ”Logga in som anställd”. Du gör då en inloggning via ditt datorkonto som anställd i Norrköpings kommun. För att kunna göra detta krävs att du är uppkopplad till kommunens administrativa nät (om du är på jobbet sker detta automatiskt, är du på annan plats måste du koppla upp dig via Direct Access).
En utsedd medarbetare i din organisation kan göra själva ansökan, men du som rektor eller förskolechef måste då signera ansökan elektroniskt. Avisering om att det finns en ansökan att signera, kommer via mejl eller sms. När du signerar elektroniskt kan du göra det med ditt tjänsteID-kort, om du sätter i det i datorn. Har du inte möjlighet att använda tjänsteID-kort, så går det lika bra med annan e-legitimation, t ex BankID eller Mobilt BankID. Det viktiga är att signeringen bevisar att det är du som har utfört den.

Ansökningsperiod
Ansökan ska göras senast 15 april när du ansöker för höstterminen och senast 15 oktober när du ansöker för vårterminen. E-tjänsten öppnar 4 veckor innan sista ansökningsdatum.
En ny ansökan ska göras inför varje termin, det gäller även ansökan om förlängning.

Läs mer om vad som gäller för ansökan om tilläggsbelopp.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • Anställning på kommunen
  • AD-konto

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa