Personlig assistans - skicka in digitalt utbetalningsunderlag och hantera ombud

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan assistansanordnare rapportera in utförd tid hos brukare. Användningen av denna e-tjänst ersätter den manuella hanteringen att skicka fakturor på utförd tid till kommunen. 
Firmatecknare eller styrelseledamot i företag kan även registrera eller avregistrera ombud som får företräda företaget vid tidsrapportering.

Hämta dina företagsuppgifter
När du loggar in i e-tjänsten kommer dina företagsuppgifter att hämtas och förifyllas. Inga företagsuppgifter kommer att kunna fyllas i manuellt.
Du som är firmatecknare eller styrelseledamot i företag kommer att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket.
Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter (bolagsverket.se).

Du som är ombud kommer endast att kunna hämta företagsuppgifter på det företag som du är registrerat ombud på i kommunens system för personlig assistans.

Syftet med att hämta företagsuppgifter som du finns registrerad på är att information om brukare, som ditt företag har uppdragsavtal med, då kan visas för dig i e-tjänsten.

När du företräder ditt företag kan du använda din egen e-legitimation, exempelvis BankID, för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som har loggat in och det är du som skickar in ärendet.

För aktuell information – håll dig uppdaterad via vår hemsida (norrkoping.se).

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa